Брати Капранови очолили список партії

Субота, 4 серпня 2012, 16:03

Відомі письменники, видавці Віталій і Дмитро Капранови очолять список кандидатів у багатомандатному виборчому окрузі від партії Українська платформа "Собор".

Таке рішення було одноголосно прийнято в суботу на ХІХ з’їзді партії, передає УНІАН.

Третім у списку іде міністр закордонних справ 2007-2009 років Володимир Огризко, четвертим – політолог Олександр Палій, замикає п’ятірку кобзар Тарас Компаніченко.

Віталій Капранов пояснив вибір братів іти у політику тим, що письменники не можуть залишатись осторонь, коли суспільству оголошена війна. "Ми повинні дати відсіч, інакше історія нам не пробачить", - підкреслив він.

Виступаючи перед присутніми на з’їзді, лідер Української платформи "Собор" Павло Жебрівський наголосив, що партія принципово відмовилась включати у всій виборчий список діючих політиків, колишніх посадових осіб.

"Ми віддали цей майданчик, цю платформу громадським моральним авторитетам. Вони повинні не допустити зміни ментальності в Україні, яку сьогодні насаджує чинна влада", - пояснив Жебрівський.

Він наголосив, що для Української платформи "Собор" це довгостроковий проект, який не вичерпає себе після 28 жовтня.

На з’їзді було презентовано програму партії, звернення до всіх опозиційних політичних сил України, а також зачитано присягу, яку підписуватимуть всі кандидати у депутати.

Брати Капранови скріпили свої підписи під присягою власною кров’ю, аргументувавши тим, що ніщо краще не засвідчить щирість їхніх намірів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування