Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокаєву таки звільнили з Лаври

Понеділок, 6 серпня 2012, 15:09

Директор Києво-Печерської Лаври Вікторія Ліснича підписала накази про звільнення 4 своїх заступників і близько 20 співробітників заповідника.

У тому числі, під звільнення підпала колишня модель, заступник директора Влада Прокаєва, розповів "Українській правді" юрист-правозахисник, член Громадської ради при Київській міській державній адміністрації Олександр Палій.

У понеділок відбулася прес-конференція, на якій були присутні колишні співробітники Лаври. Вони продемонстрували накази, підписані Лісничою, ще 31 липня.

"Я так розумію, що багатьох з тих заступників, які є на сайті, вже звільнили", - сказав Палій.

Юрист також висловив припущення, що звільнення проводилося не зовсім законно, тому що деякі люди були на лікарняному, деякі – у відпустках.

Палій уточнив, що за законом, поки людина не підписала ознайомлення з наказом, вона не вважається звільненою. А частина співробітників заповідника не могла змоги ознайомитися з наказом.

Пізніше він уточнив, що серед звільнених є члени профспілки. Наразі невідомо, чи направляла адміністрація подання на отримання згоди на звільнення зазначених працівників. Одна зі співробітниць вже повідомила, що не отримувала від профкому запрошення на засідання, де мала розглядатися її справа.

Тим часом, на сайті заповідника вже відсутні прізвища Прокаєвої і ще одного заступника Панченка.

Заступник директора заповідника Світлана Зорінець і заступник начальника юридичного відділу Ірина Потапенко підтвердили "Українській правді" інформацію про звільнення.

Як відомо, минулого тижня спалахнув конфлікт між Лісничою і Прокаєвою, у результаті чого Лісничій було винесено догану. При цьому екс-модель заявила, що особисто дала хабаря Лісничій для міністра культури Михайла Кулиняка у розмірі 50 тисяч доларів для того, щоб отримати посаду заступника директора заповідника.

Ліснича і Кулиняк цю інформацію спростували.

Перед цим Ліснича повідомила, що її підлеглі звинуватили Владу Литовченко-Прокаєву у жорстокому поводженні: вона нібито погрожувала їм фізичною розправою. Сама Прокаєва такі закиди спростовує.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування