"Чесно": у Верховній Раді лише 2 "правильних" депутати

Вівторок, 7 серпня 2012, 14:25

Народні депутати від "БЮТ-Батьківщини" Микола Томенко та Олександр Гудима більше не відповідають критеріям доброчесності руху "Чесно", і наразі "правильних" депутатів у парламенті лишилося лише 2 із 449.

Про це повідомляє сайт руху.

Водночас, за даними учасників руху, один депутат – Василь Деревляний – потрапив у доброчесні.

"Нардеп Деревляний отримав позитивну оцінку за усіма критеріям після надання Руху ЧЕСНО своєї майнової декларації. Микола Томенко сам повідомив, що іноді порушував принцип особистого голосування в парламенті, а у Олександра Гудими подальший аналіз виявив порушення у вигляді перевищення ліміту витрат на перельоти закріпленого у кошторисі Верховної Ради", - йдеться в повідомленні.

Крім того, 28 народних депутатів відреагували на результати перевірки ЧЕСНО після оприлюднення, надавши додаткову інформацію.

"Рух ЧЕСНО врахував зауваження та вдосконалив методологію оцінювання за критерієм "Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців". Так, "тушками" Рух ЧЕСНО вважатиме в тому числі депутатів, які були обрані за списками опозиційних партій, але регулярно голосували разом з провладною більшістю", йдеться в повідомленні.

Представники руху також відзначили, що наразі 87 парламентарів не відповідають критерію "Відсутність порушень прав і свобод людини".  Однак, оцінку за цим критерієм народного депутата Романа Зварича було змінено на позитивну.

Крім того, наразі 270 народних депутатів не відповідають критерію "Непричетність до корупційних дій". Зокрема, після оприлюднення результатів ЧЕСНОМЕТРА за перевищення норми витрат щодо авіаперельотів порушниками Критерію було визнано ще 72 народних депутати.

Разом з тим, 30 депутатів за минулі два тижні опублікували свої декларації про доходи і майно у різний спосіб. У підсумку, ЧЕСНОМЕТР містить 97 декларацій народних депутатів.

"Позитивну оцінку за критерієм "Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів" отримали: Оксана Білозір (НУ-НС), Олена Бондаренко (Партія регіонів), Ігор Зварич (Партія регіонів) та Василь Черній (Блок Литвина)", йдеться в повідомленні.

424 парламентаря порушують конституційну вимогу щодо особистого голосування. Серед них, зокрема, 5 народних депутатів - Томенко, Давимука, Стецьків, Логвиненко, Гримчак - повідомили Руху ЧЕСНО в телефонному режимі, що голосували за інших народних депутатів.  

Прес-служби Литвина, Мартинюка та Шарова відмовились надавати коментар з цього приводу. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування