Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва вирішила, що українці допомагали Грузії дискредитовувати російських солдатів

Середа, 8 серпня 2012, 13:22

Росія заявляє, що українці допомагали Грузії дискредитувати російську армію під час російсько-грузинської війни 2008 року.

Москва також має намір домогтися розслідування цих фактів у Міжнародному кримінальному суді, йдеться в повідомленні слідчого комітету Росії.

Комітет продовжує розслідувати кримінальну справу про події в Південній Осетії в серпні 2008 року, згідно з повідомленням, загальний обсяг кримінальної справи становить понад 400 томів.

"Отримані свідчення про те, що до вступу російських військ у Горі та інші населені пункти, розташовані на кордоні з Грузією, з метою пропаганди та введення в оману жителів Грузії та світової спільноти, українських найманців переодягли у форму російської армії та за їх участю монтували фото-і відеокадри про нібито факти насильства і мародерства російських солдатів щодо мирного населення, що проживає в грузинських селах ", - заявляє комітет.

Метою операції було "створення негативного образу російського солдата".

 "Трупи загиблих грузинських військовослужбовців переодягали в цивільний одяг, щоб спеціально змонтувати фото-і відеокадри про нібито значні жертви серед мирного населення грузинських сіл", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, російськими компетентними органами робляться кроки для ініціювання процедури розслідування в Міжнародному кримінальному суді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування