Регіонал придумав помсту Чехії за притулок чоловікові Тимошенко

Середа, 8 серпня 2012, 14:50

Україна може надати політичний притулок екс-міністру оборони Чехії Власті Паркановій, яку звинувачують в закупці занадто дорогої військової техніки.

 Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, повідомляє прес-служба партії.

 "На мою думку, якщо Власта Парканова звернеться до України з проханням про політичний притулок, Україна має всі підстави для розгляду компетентними органами її заяви та надання такого притулку", - зазначив політик.

У той же час у інтерв’ю Комментариям на питання про те, як це пов'язано з тим, що раніше Чехія надала притулок колишньому міністру економіки Богдану Данилишину і чоловікові екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександру, "регіонал" відповів:

"Я провів таку паралель, хоча вона там і не простежується безпосередньо , оскільки, на мою думку, Парканова діяла за згодою уряду і в національних інтересах".

"Мене здивувало, що існують такі подвійні стандарти. У справі Данилишина я взагалі не бачу політичної мотивації прийняття рішення про надання йому притулку", - додав він.

"Якщо Чехія приймає сьогодні персон, до яких Україна пред'являє претензії правового характеру і говорить про політичні переслідування, ми також готові розглянути питання щодо надання притулку колишньому міністру оборони", - заявив Олійник

Парканову звинувачують у закупівлі чотирьох військово-транспортних літаків CASA за завищеною ціною, за твердженнями слідчих, державі було завдано збитків на суму 31 мільйон доларів.

Як відомо, раніше Чехія надала притулок чоловікові Тимошенко Олександру та політичний притулок Данилишину. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News