Власенко: Тимошенко з американськими юристами говорити не буде

Середа, 8 серпня 2012, 19:20

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не буде спілкуватися з юристами компанії Universal Trading & Investment Co., Inc. (UTICo) в режимі відеоконференції.

Про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко, коментуючи інформацію про те, що американські юристи вимагають в такому режимі спілкуватися з екс-прем'єром.

"У відеоконференції вона брати участь не буде як мінімум до тих пір, поки не отримає можливість проконсультуватися зі своїми американськими адвокатами", - цитує захисника "Інтерфакс-Україна".

За словами Власенка, станом на вечір вівторка Тимошенко не отримувала документів від UTICo.

"Я, на жаль, сьогодні Юлію Тимошенко не бачив, станом на вчора у неї цього пакета не було", - сказав він.

Захисник також засумнівався в тому, що позов компанії UTICo не прийнятий до розгляду судом у США.

"Я хочу підкреслити, що це (компанія UTICo) - не американські юристи, а радянські емігранти, які дуже тісно співпрацюють з українською Генпрокуратурою. Вони з цим позовом намагаються зайти з різних сторін, їм уже відмовляли, оскільки позов заявлено безпідставно і до неналежної особи", - сказав Власенко.

Він нагадав також, що відповідно до українського законодавства окремі слідчі дії в режимі відеоконференції можуть проводитися тільки з письмової згоди людини.

"Відповідно до українських законів відеоконференція може здійснюватися тільки за згодою людини, тобто неможливо притягти Юлію Володимирівну, прикувати її наручниками, посадити її перед телевізором і сказати брати участь у відеоконференції - це її право, а не обов'язок. Тому великий привіт радянсько-американським емігрантським юристам, які обслуговують Генпрокуратуру", - сказав Власенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News