Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Тимошенко завели справу за побиття

Четвер, 9 серпня 2012, 08:55

На екс-прем'єра Юлію Тимошенко під час її утримання у колонії завели ще одну справу - за нанесення тілесних ушкоджень.

Про це заявив перший заступник генпрокурора Ринат Кузьмін в інтерв'ю газеті Сегодня.

Так, за його словами, крім кримінальних справ щодо автомобілів швидкої допомоги, використання кіотських грошей є інші справи, по яких Тимошенко будуть пред'явлені звинувачення.

"Крім них, є справа за фактом нанесення Юлією Тимошенко тілесних ушкоджень співробітнику слідчого ізолятора, що знаходиться при виконанні службових обов'язків", - заявив Кузьмін.

"Є й інші справи. Вони теж розслідуються. І можу вас запевнити, що жодна справа у нас не залишиться. Кожна буде закінчена у встановлений законом термін і направлена до суду ", - пообіцяв Кузьмін.

"Все одно кінець цієї історії колись настане. Людина з такими захворюваннями, як у неї, не може лікуватися вічно. Тим більше що у нас є висновок експертів про те, що вона може брати участь в судових процесах. Тому ми почекаємо", - додав перший заступник генпрокурора.

Він також зазначив, що у нього з'явилося відчуття, що до справ Тимошенко змінилося ставлення з боку європейських політиків.

"Так, відчуваю. Політичних оцінок, звинувачень в політзаангажованості цих справ лунає все менше. Європейці теж розуміють, що проти будь-якого політичного звинувачення найвагомішим є аргумент юридичний ", - сказав він.

У свою чергу, депутат та захисник Тимошенко Сергій Власенко у коментарі Gazeta.ua назвав порушення нової справи проти ув'язненої маразмом.

"Починаючи з п'ятого листопада, вона практично не може самостійно пересуватися. Кожен рух дається їй з великим болем. При цьому розказують, що вона когось побила. Це маразм. Майор Коваленко, який написав цю заяву, це тварина, яка працює першим заступником керівника Качанівської колонії. Він бив Тимошенко, а тепер таке пише. Про що ми говоримо?!", - наголосив адвокат.

Він додав, що влада в Україні може довести будь-які звинувачення не зважаючи на їхню абсурдність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування