Янукович заявив, що цензура в Україні - це стереотип

Понеділок, 3 вересня 2012, 12:28

Президент Віктор Янукович відзначає, що уявлення про обмеження свободи слова в Україні є результатом помилкових стереотипів і нестачу об'єктивної інформації.

Про це він сказав на церемонії відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу й 19-го Всесвітнього форуму редакторів.

"Однією з перешкод для розвитку медіапростору в Україні є помилкові стереотипи про недостатність свободи слова в нашій країні. На мою думку, це пов'язане з недостачею об'єктивної інформації, як насправді виглядає ситуація", - заявив президент.

При цьому Янукович висловив думку, що з часів Союзу Радянських Соціалістичних Республік Україна значно просунулася в забезпеченні свободи слова.

"Україна пройшла шлях, без перебільшення, від тотальної цензури до відкритого суспільства", - підкреслив він.

Президент вважає, що зараз головним завданням у цій сфері має бути певне створення умов, коли преса може ефективно розвиватися й бути незалежною від будь-якого контролю.

Як відомо, під час виступу Януковича на форумі, журналісти підняли плакати про цензуру в Україні й відсутності демократії. Охорона Януковича спробувала висмикнути плакати в журналістів.

Як повідомлялося, у липні Міжнародна організація "Репортери без кордонів" констатувала різке погіршення стану свободи слова в Україні.

Всесвітній газетний конгрес і 19-й Всесвітній форум редакторів проходять у Києві 2-5 вересня.

Міністерство закордонних справ прогнозує, що в цих заходах візьмуть участь більше 730 представників з 89 країн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування