Охоронець, який напав на журналісток, підпорядковувався УДО

Вівторок, 4 вересня 2012, 13:02

Гендиректор Української асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорєлов заявляє, що за охорону в залі на Всесвітньому форумі редакторів відповідало Управління державної охорони.

Також, за його словами, ведеться перевірка відео нападу на редактора Kyivpost Катерину Горчинську і головного редактору Української правди Олену Притулу, повідомляє Телекритика.

"Ми зараз проводимо перевірку відео, на якому зафіксовано агресивне поводження охоронців проти журналістів. І, по-друге, під час перебування на заході президента, за всю охорону відповідало УДО", - наголосив Погорєлов.

 

"Всі решта приватних охоронців, яких ми додатково найняли, підпорядковувались УДО. Вони пройшли інструктаж УДО"!, - підкреслив він.

"Приватна охорона від нас ніяких додаткових вказівок не отримувала. Її завдання було забезпечувати безпеку у випадку, якщо виникає якась бійка, чи якісь люди прориваються на захід", - додав він.

Погорєлов також зазначив, що "на всіх локаціях була наша охорона, яка відповідала за безпеку учасників Конгресу і не більше того".

"Вона навіть допуском не займалася. Допуск у нас ведуть волонтери. Ніяких повноважень і прав діяти в залі ми не мали. Держохорона відповідала за зал. Інакше й бути не могло, бо вони відповідають за безпеку першої особи. Приватним охоронцям ми казали, що в залі вони працюють тільки так, як скаже УДО", - зазначив Погорєлов.

Нагадаємо, 3 вересня на відкритті Конгресу під час мирної журналістської акції, охорона силою забрала плакат з написом про цензуру у головного редактора "Української правди" Олени Притули, який вона тримала під час виступу президента. А також грубо відштовхнула заступника головного редактора Kyiv Post Катерину Горчинську.

В УДО заявили, що ці особи "не є співробітниками Управління державної охорони або Служби безпеки президента".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News