Мітинг проти судді: 5 побитих міліціонерів, 6 затриманих

Вівторок, 4 вересня 2012, 21:24

У Броварах Київської області під час акції громадських активістів постраждали п’ятеро правоохоронців, затримано 6 осіб.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Київській області, передає УНІАН.

"У місті Бровари Київської області біля будівлі Броварського міжрайонного суду громадські активісти влаштували театралізоване дійство, під час якого інсценізували страту судді, що засудила до ув’язнення Віталія Запорожця, звинуваченого у вбивстві майора міліції Миколи Симоненка", - йдеться в повідомленні.

"Коли розпочався імпровізований показовий процес повішання опудала судді, міліціонери підійшли до учасників акції і запропонували припинити дії, що пропагують жорстокість і насильство. Активісти, продовжуючи виставу, почали відштовхувати співробітників міліції та чинити їм опір", - заявили в міліції.

"Внаслідок інциденту п’ятеро правоохоронців отримали тілесні ушкодження у вигляді синців та забоїв. Шістьох осіб затримали та доставили до Броварського міськвідділу міліції. Двом з них інкримінують хуліганство, чотирьом - непокору працівникам міліції", - уточнили в прес-службі.

"Усім затриманим було запропоновано пройти медичне обстеження, від якого вони відмовилися", - додали в міліції.

Водночас партія "Свобода" заявила, що у Броварах міліція жорстоко побила учасників акції.

У повідомленні прес-служби партії сказано, що міліціонери побили учасників акції "без жодних підстав та оголошення про незаконність заходу або дій активістів".

Станом на 22:00 прес-служба "Свободи" повідомила, що у Броварському міському відділі міліції перебувають 8 затриманих. Серед них дві жінки - Катерина Коханівська і Валентина Кательницька та кандидат у народні депутати в броварському окрузі Микола Коханівський.

"До затриманих відмовляються допустити лікарів для надання невідкладної медичної допомоги та адвоката", - йдеться в повідомленні.

"Старший черговий Білоус Валентин Петрович спочатку цинічно стверджував, що затримані "відмовилися від послуг адвоката", а згодом заявив, що їх просто "запрошено" у райвідділ і тому адвокат їм не потрібний", - розповіли в "Свободі".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News