Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вимагає залишити Тимошенко і Луценка на плакатах

Вівторок, 4 вересня 2012, 22:18

Партія "Батьківщина" відмовляється погоджувати текст інформаційного плаката з першою п'ятіркою партійного списку без Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Про це повідомила заступник глави ЦВК Жанна Усенко-Чорна на засіданні Центральної виборчої комісії у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

За її словами, представник "Батьківщини" у ЦВК Руслан Князевич наполягає на тому, що в плакаті повинні бути розміщені фотографії першої п'ятірки партійного списку кандидатів, висунутих партією, а не зареєстрованих Комісією.

Заступник глави ЦВК запропонувала затвердити текст інформаційного плаката "Батьківщини" з фотографіями трьох кандидатів - Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та Анатолія Гриценка. Однак, за цю пропозицію проголосували лише 5 членів ЦВК, 7 утрималися, і один проголосував проти, і в результаті рішення не було прийнято.

Член ЦВК Олександр Шелестов запропонував погодити текст інформаційного плаката, в якому будуть розміщені фотографії п'яти кандидатів - Яценюка, Турчинова, Гриценка, В'ячеслава Кириленка та Григорія Немирі. Однак, і ця пропозиція також не отримала необхідної кількості голосів і не була прийнята.

Усенко-Чорна повідомила, що на даний момент 9 партій з 22 не погодили текст інформаційних плакатів, але технологічно у ЦВК ще є час для вирішення цього питання.

Як повідомлялося, "Батьківщина" заявила про наміри оскаржити у Вищому адмінсуді рішення Київського апеляційного адмінсуду щодо не включення прізвищ Тимошенко і Луценка в виборчі бюлетені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування