Путін може стати ватажком зграї журавлів

Середа, 5 вересня 2012, 13:43

Президент Росії Володимир Путін може взяти участь у проекті "Політ надії" з порятунку журавлів і спробує очолити зграю рідкісних птахів.

Про це пише газета Ведомости.

Путін спробує себе в ролі ватажка зграї вирощених у неволі білих журавлів, занесених до Червоної книги.

Із середини серпня журавлі в супроводі дельтапланеристів літають у районі селища Кушеват, а в середині вересня їх під керівництвом досвідченого пілота відправлять у політ на зиму до Середньої Азії за наміченим заздалегідь маршрутом.

"Роль пілота — це роль лідера зграї. Він показує маршрут перельоту", — розповів директор Окського державного природного біосферного заповідника Юрій Маркін.

Автор проекту "Політ надії", завідувач відділом біорізновиду Олександр Сорокін не виключив, що Путін може взяти участь у тренувальних польотах як пілот дельтаплана. 

"Політає, якщо зможе", — сказав він.

Учасник проекту "Політ надії" пілот Дмитро Волгін розповів, що "обговорювалися різні варіанти участі [Путіна], всі вони технічно непрості, тому у що це виллється, не відомо".

Він не став заперечувати, що Путін проходив спеціальну підготовку до польотів на дельтаплані.

Путін учився літати й відвідає Ямал до саміту, підтвердив його прес-секретар Дмитро Пєсков, відмовившись повідомляти подробиці перебування президента в окрузі: президент сам про це розповість.

У п'ятницю у Путін відкриває пленарне засідання саміту АТЕС у місті Владивосток.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News