Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Захист Тимошенко в США попросить відхилити позов UTICo

Четвер, 6 вересня 2012, 09:21

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко попросить відхилити позов Universal Trading & Investment Co. Inc, поданий проти її у федеральний суд Нью-Йорка.

Про це повідомив адвокат Тимошенко Кеннет Маккалліон після перших досудових слухань, передають РИА Новости.

"Ми маємо намір представити 7 листопада клопотання про відхилення позову Universal Trading & Investment Co. Inc через юрисдикцію, а також неможливості пані Тимошенко брати заочну участь у суді через її стан здоров'я, що погіршився", - сказав Маккалліон.

Суддя Пол Кротті (Paul Crotty) у середу погодив графік подачі клопотань сторін, на які відведений місяць до 5 жовтня. Відповіді по клопотаннях повинні бути представлені до 26 жовтня.

Екс-прем'єр не братиме участі у відеобесідах з американським судом, хоча позивач наполягає на тому, що стан її здоров'я дозволяє відповідати на питання, і посилається на офіційний проведений медичний висновок.

Захист Тимошенко відстоює іншу точку зору. "У нас є медичні документи від незалежних європейських лікарів про те, що Юлія Тимошенко за станом свого здоров'я не може заочно брати участь у процесі в Нью-Йорку", - сказав адвокат.

Тимошенко в жовтні 2011 року була засуджена до семи років позбавлення волі за перевищення влади під час підписання в 2009 році газової угоди із РФ, зараз вона відбуває покарання в жіночій колонії в Харкові.

З 9 травня 2012 року вона лікується в лікарні в Харкові, у неї діагностована міжпозвоночна грижа.

Компанія Universal Trading & Investment Co. Inc. (UTICo) має намір стягнути в Нью-Йорку з очолюваної Тимошенко в 1990-і роки корпорації "Єдині енергетичні системи України" близько 18,3 мільйони доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування