ЦВК просить Пшонку перевірити тиск Мельника на студентів

Четвер, 6 вересня 2012, 13:53

ЦВК просить Генерального прокурора Віктора Пшонку перевірити факти примушування студентів Національного університету державної податкової служби голосувати за Петра Мельника.

Про це йдеться у зверненні заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної до генпрокурора.

"На сайті Української правди" 3 вересня 2012 розміщено статтю Тетяни Ніколаєнко щодо примушування студентів Національного університету державної податкової служби України та його Вінницького філіалу, а також родичів цих студентів звернутися до органів ведення Державного реєстру виборців для тимчасової зміни місця голосування на виборчі дільниці, утворені на території міста Ірпеня.. зметою обрання ректора цієї академії Петра Мельника народним депутатом", - йдеться в заяві Усенко-Чорної.

Заступник голови ЦВК вказує, що Службою розпорядника Державного реєстру виборців постійно аналізуються дані щодо кількісних характеристик виборчого корпусу, в тому числі стосовно виборців, яким органами ведення Державного реєстру виборців тимчасово змінено місце голосування.

Усенко-Чорна наголошує на явній диспропорції кількості виборців, яким тимчасово змінено місце голосування на виборчі дільниці, які утворені в Ірпені.

Так, якщо на інших округах йдеться про 1-20 відкріпних талонів, то станом на 4 вересня зафіксовано 634 заяви про зміну місця голосування на Ірпінь.

Заступник голови ЦВК наголошує, що за підкуп, обман та примушування виборців до голосування передбачається кримінальна відповідальність (стаття 157 Кримінального кодексу України).

 
 
 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування