Канадські ЗМІ: В Україні російська політика і грецька економіка

П'ятниця, 7 вересня 2012, 12:46

В Україні посилюються тенденції, властиві російській політиці, та дестабілізується економічна ситуація.

Про це пише канадське видання The Globe and Male.

"Уявіть країну з російською політикою і грецькою економікою, і ви отримаєте щось схоже на нинішню Україну", - зазначає видання.

На їхню думку, політика президента Віктора Януковича все більше відповідає політиці президента Росії Володимира Путіна.

"Є відгомін Росії Володимира Путіна. І, як і його однодумець в Москві, пан Янукович, схоже, готовий задушити будь-кого, хто встає на його шляху", - йдеться в матеріалі.

Видання відзначає, що про такі тенденції свідчить ситуація навколо каналу ТВі, судові переслідування лідерів опозиції тощо.

Проблеми зі свободою слова продемонструвала також акція протесту "Стоп цензурі!" в ході Світового газетного конгресу в Києві.

"В дусі того, щоб вразити в болюче місце Міжнародний валютний фонд дав зрозуміти, що не буде виручати марнотратний режим, тим самим змушуючи руку Києва девальвувати свою валюту і погодитися з результатами інфляції. Будь-які пільгові кредити МВФ не прийдуть без чесних виборів", - підкреслило видання.

Видання відзначає, що Україна в скрутному становищі, адже, якщо спостерігачі визнають вибори нечесними, Янукович зможе, проігнорувавши це, звернутись до Росії, яку цікавить українська ГТС, або до Китаю, який цікавить земля, однак тоді "буде новий трагічний поворот української історії, нова небезпечна глава".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News