Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник ПАРЄ визнає Тимошенко і Луценка "політв'язнями"

Вівторок, 2 жовтня 2012, 09:18

Влада завдасть величезної шкоди Україні, якщо після виборів вирішить надовго залишити у в'язниці Юлію Тимошенко та Юрія Луценка.

Про це заявив голова моніторингового комітету ПАРЄ Андрес Еркель в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Дуже складно передбачити, що трапиться. Я хочу підкреслити - навіть за те, в чому її звинувачують, покладається політична відповідальність, а не кримінальна. Тимошенко на посаді прем'єр-міністра упустила безліч можливостей, які не слід було б упускати", - зазначив голова моніторингового комітету ПАРЄ Андрес Еркель.

За його словами, Тимошенко не змогла просунути Україну на шляху становлення ринкової економіки.

"Є дипломатична відповідь на ваше питання - у вас є колишні політики, які зараз у в'язниці. Тим часом я вважаю, що їх цілком можна назвати політичними в'язнями", - сказав голова ПАРЄ, відповідаючи на запитання журналіста про політв'язнів.

Еркель зазначив, що при розгляді їхніх справ у суді було безліч порушень.

"Ще я зауважу, що для відповіді на ваше запитання важливе значення матиме позиція ЄСПЛ. Рішення суду у відповідних справах ще немає, але коли воно буде, можна буде чітко говорити, чи є позивачі політичними в'язнями", - сказав він.

Крім того, голова ПАРЄ визнав, що Тимошенко і Луценко потрапляють під встановлені рамки проекту резолюції, яка визначає термін "політичний в'язень".

"Моя відповідь - безумовно так. Резолюція, про яку ви говорите, буде розглянута в ПАРЄ у середу. Тим не менше я вважаю, що після ухвалення цього документа відповіддю на ваше питання залишиться "так", - підсумував Еркель.

Також, він зазначив, що помста - це не та мета, до якої треба прагнути.

"Будь-яке рішення суду має грунтуватися на чітких доказах, також  процедура повинна обов'язково проходити відповідно до базових принципів дотримання прав людини", - резюмував Еркель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...