Саакашвілі відправив свою партію в опозицію

Вівторок, 2 жовтня 2012, 14:02

Президент Грузії Михайло Саакашвілі за результатами виборів заявив, що правляча партія "Єдиний національний рух" переходить в опозицію.

Про це він заявив у своєму зверненні, повідомляють Новости Грузии.

"Як лідер "Нацруху", заявляю, що наша партія переходить в опозицію", - заявив Саакашвілі.

"Ми, як опозиційна сила, будемо думати про майбутнє країни й будемо боротися за те, щоб все, що було створено в Грузії в останні роки, з погляду її розвитку, було збережено", - сказав він.

"У результаті цих досягнень Грузія стала відомою в усьому світі, до неї ставляться з великою симпатією, і які би загрози не створювалися цим досягненням, у найближчі місяці й роки їхнє знищення неможливо уявити", - зазначив Саакашвілі.

"Для мене були фундаментально неприйнятні погляди коаліції "Грузинська мрія", між нами глибока різниця. І ми вважаємо, що їхні погляди вкрай невірні. Але демократія працює так, що рішення приймає більшість грузинських народів. І ми поважаємо цей вибір", - сказав президент.

"Те, чого ми змогли домогтися після "Революції троянд" у Грузії, дуже значно не тільки для історії країни, це один із найцікавіших періодів в історії держави", - зазначив Саакашвілі.

Президент також подякував своїм прихильникам, які підтримали курс нинішнього уряду й президента, і висловив упевненість, що курс на прогрес і розвиток Грузії не має альтернатив.

"І ми всі продовжимо боротьбу, вірячи в те, які б не були виклики сьогоднішнього дня", - заявив він.

За підсумками обробки даних з 25,17% виборчих дільниць, виборчий блок "Бідзіна Іванішвілі - Грузинська мрія" набрав на парламентських виборах по пропорційній системі 53,19% голосів виборців, повідомляє ЦВК Грузії. Партія "Єдиний національний рух" одержала 41,51% голосів.

Тим часом спостерігачі від ОБСЄ визнали вибори в Грузії демократичніми.

"Грузинські парламентські вибори стали важливим кроком у зміцненні проведення демократичних виборів, хоча деякі ключові питання залишаються невирішеними",- повідомили міжнародні спостерігачі на виборах в заяві, поширеній прес-службою ОБСЄ.

"Вибори були конкурентоспроможними, з активною участю громадян в кампанії, але атмосфера кампанії була поляризованою і напруженою, з деякими випадками насильства. Кампанія часто була зосереджена на перевагах посад, з одного боку, і приватних фінансових активів з іншого, а не на конкретних політичних платформах і програмах", - йдеться в заяві.

ОБСЄ також висловлює сподівання, що, не залежно від влади, Грузія продовжуватиме курс на реформи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...