Мельниченку дали гарантії - політолог

Середа, 24 жовтня 2012, 22:31

Затриманому екс-майору Держохорони Миколі Мельниченку могли дати гарантії в Генпрокуратурі.

Таку думку озвучив керівник центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, повідомляють "Коментарі".

"Ми повинні розуміти, що влада - багатолика, це різні держінститути. Інтереси різних людей у ​​владі можуть не збігатися. Ситуація з Мельниченком - це наочна ілюстрація внутрішніх конфліктів, внутрішньої конкуренції між різними людьми і різними інститутами", - зазначив він.

"Мельниченко напевно отримав якісь гарантії від Генпрокуратури, від окремих її керівників. Але це не означає, що це були гарантії від всієї влади", - вважає політолог.

"Одним з найбільш реальних пояснень ситуації з затриманням Мельниченка може бути те, що у владі, в інших правоохоронних структурах, напевно, є люди, які не зацікавлені в поверненні Мельниченко і реанімації його плівок. Ризикну припустити, що це пов'язано зі справою Кучми", - уточнив Фесенко.

У свою чергу, директор служби "Український барометр" Віктор Небоженко теж вважає, що Мельниченко будуть використовувати, як проти Тимошенко, так і проти Леоніда Кучми.

"Я думаю, що його затримали для того, щоб він не сильно вимагав гарантій. Якщо у людини є гарантії, то йому необов'язково бути в якості затриманого. Не можна організувати процес проти Тимошенко тільки на підставі показань співкамерників чи ще якихось інших людей", - зазначив він.

"Те, що його справу буде використано проти Тимошенко, не викликає жодних сумнівів. Виникають інші питання: Мельниченко формували як грізну зброю проти Кучми. Тобто цілком можливо, що будуть використані супутні технології, чергові судові претензії до колишнього президента", - вважає Небоженко .

Як відомо, у середу співробітники СБУ затримали в міжнародному аеропорту "Бориспіль" екс-майора держслужби охорони Миколи Мельниченка.

Пізніше стало відомо, що він дав свідчення слідчим Головного управління з особливо важливих справ Генпрокуратури.