МЕЛЬНИЧЕНКА ЗАТРИМАЛИ - СБУ

Середа, 24 жовтня 2012, 13:17

Екс-майора Держохорони Миколу Мельниченка, оголошеного в міжнародний розшук, затримали в середу в аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

"24 жовтня співробітники Служби безпеки України спільно з Державною прикордонною службою України на підставі постанови Шевченківського районного суду Києва затримали в Державному міжнародному аеропорту "Бориспіль" оголошеного у міжнародний розшук громадянина України Мельниченка", - йдеться у повідомленні.

Головне слідче управління СБУ за дорученням Генпрокуратури розслідує кримінальну справу щодо Мельниченка за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 328 ("розголошення державної таємниці"), ч. 1 ст. 358 ("підробка документів") та ч.3 ст. 365 ("перевищення службових повноважень") Кримінального кодексу України.

Станом на 14 годину Мельниченко усе ще перебуває в аеропорту, повідомив його адвокат Микола Неділько.

"Микола Мельниченко зараз перебуває в аеропорту "Бориспіль", переглядають його речі, складають протоколи", - сказав він журналістам "Інтерфакс-Україна" телефоном.

Потім, швидше за все, за словами захисника, Мельниченка доставлять до суду для обрання запобіжного заходу.

Між тим, цивільна дружина Мельниченка Наталя Розинська, яка балотується по 223-му округу столиці, заявила на прес-конференції в Києві, що захист екс-майора буде домагатися звільнення Мельниченка під підписку про невиїзд.

"Ми будемо говорити про підписку про невиїзд. Але навіть цей запобіжний захід я вважаю неадекватним, бо людина сам повернулася в Україну", - сказала вона, повідомляє УНІАН.

Мельниченко став відомий після "касетного скандалу" у 2000 році. Його аудіозаписи, нібито зроблені в кабінеті екс-президента Леоніда Кучми, фігурують у справах про вбивства журналіста Георгія Гонгадзе й бізнесмена Євгена Щербаня.

Проти Мельниченка була порушена кримінальна справа за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень і використання підроблених документів.

У вересні 2011 року Мельниченко був оголошений у розшук.

Шевченківський райсуд Києва ухвалив заарештувати екс-майора, оскільки Мельниченко порушив підписку про невиїзд і ухилявся від слідства.

3 серпня 2012 року Мельниченка затримали в Італії, але не екстрадіювали, а 14 серпня звільнили з-під варти.

За наявними даними, останнім часом екс-майор перебував у США.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування