Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" у ПАРЄ заступилися за Росію

Середа, 3 жовтня 2012, 09:04

Члени української делегації в ПАРЄ від влади засудили резолюцію Парламенської асамблеї, яка критикує Росію.

Про це в середу пише Комерсант-Україна.

Це жорстка резолюція про проблеми з демократією в Росії, під час обговорення якої Москва навіть пригрозила Страсбургу фінансовими санкціями.

"Проект резолюції носить скоріше характер виховного документа, а не документа, налаштованого на діалог",- заявив із трибуни асамблеї в Страсбурзі регіонал Олексій Плотніков.

При цьому представники опозиції пообіцяли підтримати Захід, хоча не стали декларувати це на пленарному засіданні, у той час як провладні депутати привселюдно підтримали росіян.

Одним з головних доводів тих, хто виступав проти жорвсткої резолюції ПАРЄ, стали докори на адресу Європи щодо існування подвійних стандартів.

"Ні моніторинговий комітет, ні ПАРЄ не звертають уваги на те, як виконують ті ж критерії (що висуваються на адресу Росії й інших східноєвропейських країн) представники "старої" Європи, країни-засновники РЄ",— відзначив Плотніков. 

Те, що ПАРЄ не проводить моніторинг західноєвропейських країн, були змушені визнати навіть доповідачі з російського питання.

"Що стосується фрази про силовий розгін демонстрацій у Росії. Так, згодний, ми бачимо, як нерозмірно застосовується сила і в Мюнхені, і в Мадриді, але це не означає, що в Росії така практика прийнятна. Тому ми зобов'язані відзначити ці факти",— переконував зал Андреас Гросс під час обговорення резолюції. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування