Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Патріарх Кирил буде дозволяти священикам йти на вибори

Четвер, 4 жовтня 2012, 22:46

Священний Синод Російської православної церкви дозволив священнослужителям брати участь у виборах в органи держвлади у випадках "крайньої церковної необхідності".

Таке рішення було прийняте 4 жовтня на засіданні Синоду, повідомляють "Коментарі".

"У виняткових випадках, з міркувань крайньої церковної необхідності, коли потрібно протистояти розкольницьким або іноконфессіональним силам, які прагнуть використовувати виборну владу для боротьби з Православною Церквою, Священний Синод або Синод самокерованої Церкви визначає осіб для участі у виборах в органи держвлади і в індивідуальному порядку дає на це благословення", - сказано в рішенні.

У разі необхідності балотуватися ієрарх, клірик, чернецтво або мирянин, який несе послух у загальноцерковній установі, повинен заздалегідь подати прохання на ім'я Патріарха і Священного Синоду або в Синод самокерованої Церкви з конкретним обґрунтуванням необхідності балотуватися.

Він також повинен вказати, які іноконфесійні або розкольницькі групи і як саме планують використовувати даний орган для боротьби з Православною церквою.

Згоду на участь у передвиборчій кампанії священнослужитель може дати лише після отримання письмового благословення Патріарха та Священного Синоду або Синоду самокерованої Церкви.

При цьому благословення може бути відкликане, якщо вищі церковні ієрархи вважатимуть неприпустимою діяльність клірика на посаді, на яку він був обраний. Тоді він зобов'язаний залишити виборну посаду.

Як відомо, раніше Українська православна церква Київського патріархату заборонила священнослужителям брати участь у парламентських виборах. Аналогічну заборону отримали і священики Автокефальної і Греко-Католицької церков.

Священний Синод Української православної церкви Московського Патріархату (самокерована Церква у складі Московського Патріархату) оприлюднив звернення в якому говорилося, що "УПЦ не є суб'єктом політичного процесу".

"Церква не бере участь у політичній боротьбі, не веде агітації за ту чи іншу політичну силу, того чи іншого кандидата", - було сказано в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування