Опозиція каже, що на УТ-1 невідомий регіонал поливає її брудом

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 10:42

В опозиції звинувачують владу в незаконному використанні державного інформпростору для дискредитації опозиції.

Про це заявив на брифінгу у п’ятницю заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов.

За його словами, починаючи з 2 жовтня у вечірньому пройм-таймі каналу УТ-1 демонструється шестихвилинний ролик, який містить "демонстративний бруд та цинічну брехню" проти лідерів опозиції.

Як повідомив присутній на брифінгу інший опозиціонер Руслан Князевич згаданий ролик випускається під грифом політична реклама, однак не має передбачених законом атрибутів, зокрема вихідних даних про кандидата, який його замовив.

Князевич нагадав, що, згідно з законом, опозиція має право вимагати продемонструвати ролик такого самого хронометражу у той самий час.

"Ми звернулися до УТ-1, але я так розумію, що нам відмовили", - сказав він.

За словами Князевича, опозиція також звернулася до ЦВК з вимогою витребувати у каналу дані про замовника ролику.

"Однак, за попередньою інформацією з наших джерел. Такого роду замовлення здійснювалося оплатою з виборчого фонду одного з технічних кандидатів Партії регіонів, який балотується на одному з округів Києва", - повідомив він.

Князевич зазначив, що "Батьківщина" "не має іншого виходу як звертатися до міжнародних місій, дипломатичних установ та ПАРЄ, щодо недобросовісної агітації з боку влади".

Також, відповідно до українського законодавства, вони звернулися до Генпрокуратури та Нацради з питань телебачення та радіомовлення з вимогою провести перевірку та вжити санкції до каналу.

Разом із тим Турчинов констатував, що всі ці заходи не лякають ні замовників, ні виконавців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News