УДАР і "Батьківщина" все ще домовляються про мажоритарників

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 12:22

В об’єднаній опозиції підтверджують наявність переговорів з УДАРом щодо єдиних мажоритарних кандидатів.

Про це на брифінгу в п’ятницю заявив заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов.

Разом із тим він не зміг роз’яснити механізм узгодження кандидатів так само як і кількість кандидатів, яка зніметься з виборів на користь іншої партії.

Він нагадав про те, якими складними були від самого початку переговори між Батьківщиною" та УДАРом. А тому сказав, що не хоче нічого загадувати наперед.

"Тепер переговори на завершальній стадії. Механізми існують, однак поки що я не готовий говорити, коли переговори будуть завершені ми окремо оголосимо їхні результати", - сказав він.

У свою чергу, Віталій Кличко під Генпрокуратурою підтвердив, що його політична сила продовжує домовлятися з Об'єднаною опозицію щодо висунення єдиних кандидатів на мажоритарних округах.

"Тільки так ми можемо виграти у представників влади: один округ – один кандидат", - зазначив він.

"Ми розмовляємо. Якщо буде домовленість, ми скличемо прес-конференцію, на якій зможемо сказати, по яких округах на користь яких кандидатів ми можемо зняти наших претендентів", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, як будуть компенсуватись витрати на виборчу кампанію, він сказав: "Ми можемо компенсувати тільки таким чином, коли зробимо демократичну державу".

"Це наше завдання. Особисті і партійні амбіції ми повинні відкинути в сторону, якщо ми хочемо збудувати сучасну країну. А якщо людина в першу чергу бачить лише себе в політиці і не хоче говорити про завдання, які стоять перед суспільством, така людина не має жодних перспектив", - сказав він.

Згодом лідер партії "За Україну!" В’ячеслав Кириленко написав у Twitter, що треба підписати "угоду між нами і Ударом по мажоритарці" і більшість кандидатів мають зняти ударівці.

"За моїми оцінками, 2/3 кандидатів має зняти "Удар",1/3 – ми.Зараз саме час домовитися, інакше – прольот", - написав Кириленко. 

 

Як відомо, раніше з'явилася інформація, що Кличко і "Батьківщина" домовилися про підтримку єдиних кандидатів у мажоритарних округах.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування