Опозиція й "регіонали" прорідять своїх кандидатів

Понеділок, 8 жовтня 2012, 08:47

У Партії регіонів і Об'єднаної опозиції збираються переглянути виборчі списки.

З'їзди з таким порядком денним готуються в обох політичних силах, пише Комерсант-Україна.

За інформацією видання, з'їзд ПР, запланований на 13 жовтня.

Головною його темою стане виключення з виборчого списку низки кандидатів і обговорення передвиборної тактики на тижні, що залишилися до дня виборів.

"Перелік кандидатів на виліт знає всього кілька людей. Кажуть, що будуть виключені ті, хто потрапив у список "випадково" або погано зарекомендував себе під час виборчої кампанії. Мова йде про 5-10 осіб",— повідомив співрозмовник в ПР. 

У партії інформацію про можливий перегляд виборчого списку офіційно не підтвердили.

"Якщо з'їзд відбудеться, то на ньому будуть розглядатися питання, пов'язані з ходом передвиборної кампанії, ніяких стратегічних рішень прийматися не буде",— сказав "регіонал" Михайло Чечетов. 

"Швидше за все це буде з'їзд, який відкоригує якось список і чіткіше позначить мобілізацію прихильників Партії регіонів на майбутніх виборах. Думаю, це буде виглядати як частина виборчої кампанії — великий агітаційний шоу-захід",— повідомив заступник глави парламентської фракції ПР Валерій Коновалюк. 

"Батьківщина" на своєму з'їзді може відкликати висуванців у мажоритарних округах.

З датою проведення передвиборного з'їзду керівництво об'єднаної опозиції визначиться в середу, повідомив  перший заступник глави парламентської фракції "БЮТ" Сергій Соболєв.

Тим часом у неділю один з лідерів об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк, говорячи про можливість проведення з'їзду, припустив, що він може й не відбутися.

"Щоб юридично оформити єдиний список кандидатів по мажоритарних округах, необхідні такі заходи: проведення з'їзду, що не є обов'язковим, і офіційна заява кандидата про те, що він підтримує іншого кандидата й знімає свою кандидатуру з виборів", - заявив Яценюк на прес-конференції в Дніпропетровську.

"Тут діють два юридичних механізми. Однак у руках треба мати й одну, і іншу зброю",— додав він. 

Відповідно до закону про вибори, партію можуть прийняти відповідні рішення до 16 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування