Тягнибок не домовлятиметься з Кличком по мажоритарниках

Понеділок, 8 жовтня 2012, 23:05

Партія "Свобода" не веде переговорів із партією "Удар" Віталія Кличка щодо кандидатів на одномандатних округах.

Про це повідомив у понеділку у Дніпропетровську лідер партії Олег Тягнибок, повідомляє "Радіо "Свобода".

"Я не мав жодних переговорів із Кличком", - зазначив він.

Водночас політик заявив, що знає про перемовини з "Ударом" своїх партнерів із об’єднаної опозиції "Батьківщина".

"У принципі, якщо вони визначаться по кандидатах у мажоритарних округах, то ВО "Свобода" буде підтримувати по тих 190 округах, які перейшли в результаті розподілу до "Батьківщини", тих узгоджених кандидатів", - сказав політик.

Він також сказав, що на решті - 35 - одномандатних округах, де висунула своїх кандидатів партія "Свобода", знімати їх на користь "Удару" не будуть.

"У нас нема таких округів, де ми могли б знімати кандидатів. Я наскільки аналізував, у нас із 35 округів нема жодного, де б "Удар" міг претендувати на перемогу, а наші кандидати - ні", - повідомив Тягнибок.

Як відомо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 року за змішаною пропорційно-мажоритарною системою: 225 депутатів обираються за списками політичних партій (бар'єр для проходження в Раду - 5%), ще 225 - в мажоритарних округах.

Партія "Удар" та об’єднана опозиція домовляються про спільне висунення кандидатів на понад 40 мажоритарних округах, де досі конкурували між собою представники обох цих політичних сил.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News