Тюремники: Луценко може вийти з в'язниці лише з раком

Вівторок, 9 жовтня 2012, 10:21

Пенітенціарна служба допускає звільнення від відбування покарання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за наявності висновку медиків.

Про це сказав помічник глави ДПСУ Ігор Андрушко, повідомляє "Сегодня".

За словами Андрушка, огляд та лікування Луценка можливі й у лікарні.

"Зараз питання, де його оглядати, вирішується лікарями, якщо вони вважатимуть, що обстеження і лікування в колонії неможливі, ми можемо перевести його в стаціонар - під охороною, як годиться", - сказав він.

Андрушко зазначив, що екс-глава МВС може бути звільненим від відбування покарання за станом здоров'я в разі серйозного захворювання.

"Щоб звільнити його від відбування покарання за станом здоров'я, має бути висновок медиків, що його захворювання - зі списку тих, які можуть передбачати звільнення. Тоді керівництво колонії пише характеристику ув’язненого та подає документи в суд", - сказав Андрушко.

"Але суд може відмовити ув’язненому у звільненні, враховуючи його особисту характеристику і злочин, за який він сидить", - зазначив він.

До хворіб, які є під­ставою для подання в суди матеріалів про звільнення засуджених від подальшого від­бування покарання відносяться найбільш тяжкі форми туберкульозу, ВІЛ/СНІД, лепра, онкологія, цукровий діабет, менінгіти вторинні гній­ні, абсцеси головного мозку, розсіяний склероз, паркінсонова хвороба, епілепсія, повна сліпота, бронхіальна астма, абс­цес легені, подагра в термінальній стадії тощо.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...