На Майдан вивели танк і "Катюшу"

Субота, 3 листопада 2012, 14:03

Військовий парад з нагоди 69-ї річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників відбувся в суботу на Майдані Незалежності.

Як передає "Інтерфакс-Україна", парад пройшов з демонстрацією історичної техніки та показовими виступами спецпідрозділів МВС України.

По головній вулиці Києва суботнім ранком проїхала історична техніка часів ВВВ: танк випуску 1944 року, знаменита "Катюша", штабні автомобілі Червоної Армії, легкі броньовані автомобілі. Урочистим маршем пройшли парадні розрахунки МВС: порадували око курсанти у військовій формі піхотинців і льотчиків.

Під звуки зведеного оркестру МВС свої вміння продемонстрували кавалеристи патрульної служби київської міліції, кінологи. Показово затримували імпровізованих злочинців співробітники спецпідрозділів "Титан", "Сокіл", "Омега" і "Кобра".

Відповідаючи на запитання журналістів, чому саме українська міліція вітає ветеранів із звільненням Києва від німецько-фашистських загарбників, командувач Внутрішніми військами МВС України Станіслав Шуляк розповів: "Формування міліції після війни проводилося за рахунок фронтовиків, завдяки їм була створена міліція післявоєнного часу".

За його словами, на святковий захід були запрошені ветерани та всі бажаючі подивитися святковий парад.

Однак дійство зібрало небагато киян і гостей столиці. Подивитися на парад, в основному, прийшли молоді люди, які неохоче визнавали, що вони курсанти міліцейської академії. Ветеранів Великої Вітчизняної війни, для яких, власне, і повинні проводитися подібні заходи, було небагато.

День визволення Києва від німецько-фашистських загарбників святкується 6 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування