Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд не дозволив перевозити бюлетені з округу Пилипишина до ЦВК

Субота, 3 листопада 2012, 19:53

Апеляційний суд відмовився дозволити витребування протоколів по 223 округу та доставлення їх до ЦВК.

Таке рішення виніс Київський апеляційний адміністративний суд у суботу ввечері, повідомляє кореспондент "Української правди".

Згідно з рішенням, суд задовольнив позов Пилипишина частково лише в частині визнання бездіяльності окружної виборчої комісії 223.

Водночас суд, посилаючись на відсутність правових підстав, відмовив у проханні про витребування виборчої документації для перерахування бюлетенів по 11 дільницях саме у приміщенні ЦВК.

"Визнати бездіяльність ЦВК протиправною та зобов’язати ЦВК вчинити дії, передбачені частиною 5 ст 97 закону про вибори", - зачитала рішення головуюча суддя Літвіна.

"Провадження по справі в частині визнання неправомірною бездіяльності ОВК одномандатного округу 223 що  полягає у невстановлені підсумків голосування, закрити", - зачитала рішення суддя.

"В іншій частині позовних вимог відмовити", - зачитала вона рішення.

Склад суду. Фото Оксани Коваленко, УП

Станом на суботу ОВК має отримати чотири уточнюючих протоколи. Також вона має провести перерахунок голосів по 11 дільницях. Але, як повідомив УП кандидат в депутати від ВО "Свобода" Юрій Левченко, вони мають намір оскаржити рішення про перерахунок.

Як відомо, сторона Пилипишина просила суд зобов’язати ЦВК витребувати всю документацію та перенести її у приміщення ЦВК. Посилаючись на відсутність умов для перерахунку голосів в ОВК, сторона Пилипишина просила дозволити перерахунок голосів членами ОВК у приміщенні Центральної виборчої комісії.

Крім того, Пилипишин просив визнати бездіяльність ОВК у зв’язку з затягуванням встановлення результатів голосування.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування