Під вертолітним майданчиком Януковича будують дата-центр

Понеділок, 5 листопада 2012, 16:32

Під президентським вертолітним майданчиком на Парковій алеї в Києві вже в кінці цього року може запрацювати дата-центр "Парковий".

Як пише "Форбс", будівництво грандіозного дата-центру за $40 мільйонів ведеться в рамках проекту будівництва під майданчиком конгрес-холу площею 20 000 квадратних метрів. Замовником будівництва виступає компанія "Амадеус Ко".

Юридичною особою "Паркового" є столична компанія "Анте Медіам". Як пише видання, її співзасновник і директор Віталій Філатов раніше займався телекомунікаційним бізнесом у Донецьку та Макіївці.

"Буквально через кілька місяців до складу засновників "Анте Медіам" увійшла "Амадеус Ко", якій сьогодні належить 99% компанії, Філатов залишив за собою 1%. "Амадеус Ко" внесла до статутного фонду "Анте Медіам" близько 50 млн грн", - йдеться у публікації.

Як повідомляє системний інтегратор датацентру компанія NetWave, загальна площа центру складе 2715 кв. м, на яких знайдеться місце для 14 машинних залів на 400 шаф. Його проектна потужність - 4 МВт, тоді як найбільший на сьогоднішній день дата-центр De Novo розрахований на 3,3 МВт.

"Але і він повністю не завантажений, його реальна споживана потужність набагато нижче", - наголошується в статті.

Видання наводить дві версії, навіщо може зводитися даний об'єкт: перша - це буде дата-центр для держорганів; друга - дата-центр для точки обміну трафіком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування