Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: ВР вже померла і не зможе розслідувати фальсифікації на виборах

Вівторок, 6 листопада 2012, 09:52

Один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк заявляє, що ТСК з розслідування фальсифікацій навіть не встигне розпочати свою роботу тому є фіктивною.

Такий висновок можна зродити з його слів у відповідь на голосування постанови, запропонованої Литвином з голосу і прийнятої навіть без обговорення.

"Мета цієї постанови тільки одна – заговорити тему фальсифікацій", - заявив Яценюк.

"Бо Литвин і провладна більшість перелякались переліку конкретних прізвищ, які фальшували вибори. Вони начебто створюють слідчу комісію, значно про те, що  ця слідча комісія навіть не розпочне свою роботу, бо цей  парламент уже фактично помер", - заявив Яценюк.

"Тому мета прийняття цієї постанови одна – показати, що вони начебто будуть боротися з фальсифікаціями, які вони особисто зробили.  Ми вкотре наполягаємо  на тому, щоб  поставити на голосування нашу постанову, яка має чіткий перелік як прізвищ, так і складу злочину, який був здійснений під час виборів. Фальсифікаторів треба притягнути до кримінальної відповідальності", - заявив Яценюк.

У свою чергу депутат від Народної партії Олег Зарубінський, який на цих виборах балотувався до парламенту до списком ПР, назвав "відвертою дурнею" пропозиції опозиції.

"Пропонуються терміни 6 років. Люди навіть не дивляться, що в кодексах передбачено 5 років", - сказав Зарубінський.

"ВР не може виконувати прокурорську і судову функцію… Коли без суду, без  слідства, без змагальності прокурора і адвоката називається прізвище і вже люди є обвинувачені, - це вже третя дурня і є хамство по відношенню до їхніх дітей, до людей, які ж живими", -  додав Зарубінський

Водночас це обговорення не вплинуло на дії парламенту, оскільки жодних голосувань після цього з приводу виборів не відбулося.

Як відомо, раніше у своєму інтерв'ю президент Віктор Янукович заявляв про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня, хоча суду також не було.

Крім того, представники міжнародної спільноти неодноразово заявляли про відсутність змагальності у судовому процесі, за яким Тимошенко було висунуто обвинувачення і її було засуджено до 7 років ув'язнення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування