Опозиція вимагає звільнити Попова і Присяжнюка

Вівторок, 6 листопада 2012, 11:31

В опозиції вимагають звільнити голів облдержадміністрацій, у підпорядкуванні яких знаходяться проблемні округи.

Про це заявив на брифінгу у Верховній Раді віце-спікер Микола Томенко.

"Ми ставимо чітку вимогу по звільненню з посад голів обласних адміністрацій, які керували і продовжують керувати фальсифікаціями - голову КМДА Олександра Попова, голову Київської ОДА Анатолія Присяжнюка, голову Черкаської ОДА Сергія Тулуба, голову Вінницької ОДА Миколу Джигу, голову Миколаївської ОДА Миколу Круглова", - заявив він.

"Ці люди безпосередньо в своїх кабінетах, не соромлячись, давали вказівки або вимикати світло на виборчих дільницях та в ОВК, або здати членів комісій", зазначив він.

Томенко також наголосив, що опозиція вимагає порушення кримінальних справ стосовно членів ОВК і ДВК, причетних до фальсифікацій.

Крім того, за його словами, опозиція не збирається погоджуватися на перевибори на проблемних округах, тим більше враховуючи те, що низка системних адміністраторів вносила сфальшовані дані в базу ЦВК.

"Мені тут Ар'єв передав документи, які підтверджують, що голова ОВК в місті Каневі Максим Онищенко має судимість 2009 року, яка досі не погашена. За квотою ПР та, так званих, самовисуванців було залучено до роботи в комісії представників організованих злочинних угруповань. Ми що за таких умов повинні погодитись на повторні вибори?", спитав Томенко.

"Окрім того, ми склали список системних адімінстраторів, і я особисто був свідком, коли вони вводили фальсифіковані дані на сервер. Невже ми далі будемо дивитися, щоб вони те саме робили на повторних виборах? Ще раз кажу, опозиція не збирається підтримувати повторні вибори, можливо, за винятком одного чи двох округів", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування