Опозиція оскаржуватиме рішення ЦВК про перевибори

Вівторок, 6 листопада 2012, 11:33

Опозиція оскаржуватиме рішення ЦВК про перевибори у 5 проблемних округах і вимагатиме визнання перемоги її кандидатів у 13 округах.  

Про це на мітингу під ЦВК 6 листопада заявив один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк.

"Ми як завжди втрьох: Віталій Кличко та Олег Тягнибок. Вночі таки трохи було холодно і дощило. Але ми дякуємо, що разом ми відстояли результати нашого голосування. Коли ми разом - у нас завжди виходить", - почав Яценюк.

Фото Олександра Архата з Twitter 

"Ми не боїмось перевиборів. Ми підемо і переможемо на цих виборах. Але наші юристи вивчили рішення ЦВК, і по тих округах, де наші кандидати перемогли з розривом в 12 тисяч голосів, і де є протоколи ДВК, де є законна перемога. Ми оскаржуємо рішення ЦВК. Ми вимагаємо, щоб ЦВК провела перерахунок голосів і визнала нашу перемогу", - сказав він.

Яценюк додав, що щойно пройшло засідання "цієї ще недобитої Верховної ради", де опозиція вимагала проголосувати постанову про розслідування фактів фальсифікацій.

Фото УП 

"Литвин так перелякався, що не зареєстрував навіть цю постанову. Вони поставили на голосування постанову про створення слідчої комісії. Мета цього документу заговорити. Яка ТСК може бути, якщо Верховної ради уже немає?", - сказав Яценюк.

"Ми вимагаємо від Януковича бути гарантом конституції, а не фальсифікацій. Хай порушить кримінальні справи по всіх фактах фальсифікацій", - сказав він.  

 

 

Після нього слово взяв лідер "Свободи" Тягнибок.

"Слава Україні! Товариство, план наступний. Наші основні зусилля біля ЦВК. Ми періодично проводимо різні переговори з ЦВК, з міжнародними спостерігачами. Але найважливіше – це ваша участь. Ми потребуємо вашої підтримки. Партії і небайдужі кияни-патріоти повинні бути пліч-о-пліч разом. Наступний мітинг о 18.00", - сказав він.  

Тягнибок додав, що лідери опозиції розглядають можливість щоденного проведення вечірніх мітингів о 18.00, щоб "оперативно інформувати громаду, про те, що відбувається, і що де нам треба робити".

"Може, треба буде йти пікетувати суд. Шановні брати і сестри, шановні українці, до 12 числа нам треба відстоювати правду і справедливість", - додав він.

"Народ бурлить по всій Україні. Обурення ми чуємо зі сходу, з півдня, там люди є обурені, бо люди не хочуть дивитися, як влада плює на них і не враховує їх голосу. Народ з нами разом", - сказав Тягнибок.

Він додав, що люди під ЦВК стоять "не за срібники, не за продпайки, а за цінності народовладдя і майбутнє наших дітей".

Лідер "УДАРу" Кличко також подякував людям, які "незважаючи на дощ і вітер, ніч простояли тут під ЦВК, бо хочуть жити в іншій, вільній країні, в якій є права у кожного".  

 

"Наше з вами завдання активувати людей, бо лише в боротьбі ми можемо щось змінити в державі. Поговоріть з вашими рідними, друзями, приходьте сюди разом о 18.00 – і ми покажемо вам свою позицію і, я впевнений, ми зможемо її відстояти. Ми будемо давити на тих, хто є в ЦВК. Ми зробимо все, щоб закон в Україні був. І щоб кожен незалежно від статусу був рівний перед законом", - сказав Кличко.

Наприкінці виступу Яценюк взяв мікрофон і звернувся до "Беркута".

"Я звертаюсь до "Беркута". Хлопці, там привезли гарячий чай демонстрантам, пропустіть їх, бо в мене є права, і я зараз сам сяду за кермо і привезу чай", - сказав Яценюк, і лідери покинули мітинг.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування