Тимошенко відмовилась від огляду. Омбудсмен каже, має право

Вівторок, 6 листопада 2012, 20:58

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася від огляду комісією лікарів.

Про це повідомляє офіційний сайт Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці".

В лікарні уточнили, що 6 листопада члени медичної комісії МОЗ "в черговий раз прибули з метою спілкування та огляду пацієнтки Тимошенко у зв’язку з тим, що вона, фактично не отримує лікування, бо оголосила голодування та відмовилася від медичних процедур, призначених лікарями клініки "Шаріте".

Лікарі запропонували Тимошенко медичний огляд задля визначення шляхів подальшого медичного супроводу, вироблення медичних рекомендацій.

"Як і раніше, від медичного огляду Тимошенко відмовилася. Відбулася лише співбесіда з членами медичної комісії та лікарями ЦКЛ "Укрзалізниці", - зазначається в повідомленні.

"Лікарі наполегливо рекомендували негайно завершити голодування. Фахівці надали свої рекомендації щодо медикаментозного і фізіотерапевтичного лікування, додержання рухового та питного режимів в найближчі дні", - вказали в лікарні.

Враховуючі вищезазначене, а також той факт, що лікуючими лікарями Тимошенко є лікарі німецької клініки "Шаріте", члени медичної комісії МОЗ прийняли рішення знову звернутися до німецьких колег.

"Українська сторона запрошує лікарів Тимошенко найближчими днями прибути в Україну з метою огляду, обстеження та розробки рекомендацій щодо подальшого медичного супроводу пацієнтки", - зазначається в повідомленні.

В свою чергу уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, у відповідь на звернення Державної пенітенціарної служби стосовно переконання Тимошенко завершити голодування, заявила, що екс-прем'єр має на це право.

"Звернень щодо порушень прав пані Тимошенко Державною пенітенціарною службою чи адміністрацією клінічної лікарні "Укрзалізниці", де зараз знаходиться Тимошенко, до уповноваженого не надходило", - заявила вона, уточнивши, що лише такими зверненнями по закону має займатися.


"Окрім цього, вважаємо за доцільне поінформувати Державну пенітенціарну службу про те, що Тимошенко, як і будь-яка інша людина, має право на вільне висловлення поглядів, у тому числі шляхом протесту у формі голодування", - зазначили в омбудсмена.

"При цьому відповідальність за життя та здоров’я пані Тимошенко в даний час покладено на Державну пенітенціарну службу. Відтак саме ДПТсУ має забезпечити неухильне дотримання та повагу до прав осіб, які знаходяться під їхньою юрисдикцією, в тому числі права на життя, охорону здоров'я та ефективну медичну допомогу", - підсумувала вона.

Як відомо, 30 жовтня Тимошенко оголосила голодування на знак протесту проти фальсифікації виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування