ОВК 223: Пилипишин вириває "перемогу" завдяки зіпсованим бюлетеням

Четвер, 8 листопада 2012, 08:15

У скандальному столичному окрузі №223 внаслідок перерахунку голосів на окремих дільницях станом на 8:25 четверга там перемагає Віктор Пилипишин. 

Окружна виборча комісія надіслала на сервер ЦВК дані після опрацювання понад 93,06% протоколів дільничних комісій.

За цими проміжними даними, самовисуванець Віктор Пилипишин випереджає представника ВО "Свобода" Юрія Левченка на 127 голосів (25 435 голосів або 27,44% супроти 25 308 голосів або 27,3%).

 

Після опрацювання понад 91% протоколів Левченко випереджав Пилипишина на 134 голоси.

Частина бюлетенів, які дільничні комісії зарахували на користь Левченка, під час перерахунку голосів мають дві позначки, передає Радіо "Свобода", що веде трансляцію з ОВК.

Зокрема, зранку з’ясувалося, що на одній із дільниць зіпсованих бюлетенів на 324 більше, ніж вказано в протоколі дільничної комісії.

ВО "Свобода", у свою чергу, заявило, що в ОВК №223 було виявлено 798 "зіпсованих" бюлетенів – і що "щодо кожного факту пошкодження бюлетенів була повідомлена міліція".

Напередодні повідомлялося, що при перерахунку голосів чимало бюлетенів із галочками за Левченка відбраковуються як зіпсовані через другу позначку на них.

Також з’явилося відео про те, що в ОВК №223 "мнуть" бюлетені.

Сам Левченко в ефірі "5 каналу" припустив:

"От зараз вони зроблять цей перерахунок, встановлять через фальшування бюлетенів, що нібито Пилипишин переміг. Потім Пилипишин подасть до суду на ЦВК, скасовує постанову ЦВК про перевибори, і таким чином його оголосять незаконним переможцем".

"Якби ЦВК хотіла встановити результати, а не хотіла перекласти відповідальність на інших людей, на інші інстанції, то вони б просто витребували протоколи з мокрими печатками, які є в наявності з кожної дільниці, і по цим протоколам встановили результати", - додав "свободівець", цитує УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News