Шаповал: Невизнання результатів у проблемних округах - вчасне та буденне

Четвер, 8 листопада 2012, 08:55

Голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал сумнівається, що офіційне визнання результатів голосування у 5-ти "проблемних" округах було можливим.

"Це був би дуже негарний та вкрай негативний крок збоку ЦВК", - заявив він в ефірі Першого національного телеканалу, повідомляє "Укрінформ".

"Тому я думаю, що це рішення, можливо, для когось і є юридично спірним, але, дозволю собі дати таку самооцінку рішенню Центральної виборчої комісії: воно було достатньо вчасним і достатньо буденним", - сказав Шаповал.

За його словами, Центральна виборча комісія не могла прийняти рішення, яке б суперечило скандальним подіям, що мали місце у зазначених округах.

якщо б ми встановили результати по цих проблемних округах, які, вибачте, суперечили всьому тому, що ми бачили... А ми бачили все, правда? У нас є, слава Богу, засоби масової інформації, які достатньо інформують громадськість про те, що відбувається... То я переконаний, що у нас не було б аргументу говорити, що ці вибори – демократичні, що вони взагалі відбулися", - заявив голова ЦВК.

Як відомо, 5 листопада Центральна виборча комісія ухвалила постанову про неможливість встановлення результатів виборів у 5-ти "проблемних" виборчих округах - №94, 132, 194, 197 та 223.

6 листопада Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах.

Фахівці називають ці кроки незаконними і вказують на необхідність зміни законодавства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування