Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обвинувачуваний у терактах просить додаткового розслідування й присяжних

Четвер, 8 листопада 2012, 15:14

Обвинувачуваний у здійсненні терактів у Дніпропетровську Віктор Сукачов заявив у суді про тиск на нього з боку слідства.

Він просить Індустріальний райсуд Дніпропетровська направити справу на додаткове розслідування, а також просить, щоб кримінальна справа була розглянута колегією присяжних, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Індустріальний районний суд Дніпропетровська о 14.00 четверга почав попередній розгляд у кримінальній справі по терактах у Дніпропетровську 27 квітня цього року.

Судове засідання з попереднього розгляду справи слухає суддя Вікторія Ігнатенко. У залі присутні 4 обвинувача, адвокати й лише один обвинувачуваний – Сукачов: він обвинувачується у скоєнні терактів і організації терористичного угрупування.

Виступаючи в суді, головний обвинувачуваний Сукачов заявив, що на нього, а також на ще один обвинувачуваного – Віталія Федоряку, у ході слідства був зроблений психологічний тиск із боку слідчих.

Тому він просить направити справу на дорозслідування, а також просить, щоб його справа розглядалася судом присяжних.

Після того, як сторона обвинувачення висловилася у справі, адвокати Дмитра Реви, який обвинувачується у сприянні за ч.5 ст. 27 і ч.2 ст. 258 Кримінально-процесуального кодексу України (передбачають від 7 до 12 років позбавлення волі), попросили, щоб їхньому підзахисному змінили запобіжний захід, і щоб справа була закрита, оскільки немає матеріалів справи й немає документальних доказів його провини.

Водночас, адвокати Дмитра Просвірніна, який обвинувачується за ч.5 ст. 27 і ч.2 ст. 258, ч.1 ст. 263 УПК (передбачають від 7 до 12 років позбавлення волі), також попросили закрити кримінальну справу за відсутністю складу злочину в діях їхнього підзахисного.

У зв’язку з цим вони також просять замінити йому запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд або під заставу.

Адвокати Просвірніна також заявили, що ні їхній підзахисний, ні вони самі не отримали досі обвинувачувального висновку.

Станом на 15:50 суд пішов виносити рішення.

27 квітня 2012 року у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (у тому числі 10 підлітків), 26 із них були госпіталізовані. Усі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримано двох підозрюваних, які нібито вимагали $4,5 млн, погрожуючи продовжити вибухи.

1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Один із них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк. Чотирьом затриманим було пред’явлено обвинувачення за ст. "терористичний акт".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування