Янукович: Зауваження спостерігачів врахуємо, але вибори "змагальні"

П'ятниця, 9 листопада 2012, 15:05

Україна проаналізує всі виявлені під час виборів спостерігачами проблемні аспекти для подальшого вдосконалення виборчого законодавства і практики.

Про це президент Віктор Янукович сказав в інтерв’ю кіпрській газеті "Філелефтерос", повідомляє прес-служба президента.

За його словами, на вибори було запрошено безпрецедентно широке коло міжнародних спостерігачів – як представників відповідних інституцій, парламентських асамблей, так і окремих країн.

"У спостереженні за виборами взяли участь 3797 представників міжнародних організацій та іноземних держав", - сказав Янукович.

Він наголосив, що нинішні вибори проходили згідно нового закону, який був прийнятий за підтримки як більшості, так і парламентської опозиції.

"Сьогодні, підводячи підсумки виборчої кампанії, можна упевнено зазначити, що виборчий процес носив відкритий та змагальний характер, а виборці мали можливість здійснити своє волевиявлення, обравши своїх представників зі значної кількості політичних сил, які брали участь у виборах", - заявив Янукович.

За його словами, яскравим свідченням цього є обрання до Верховної Ради України двох нових політичних сил.

Президент сказав, що в кількох округах виникли проблеми зі встановленням результатів, "оскільки там зійшлися особисті амбіції кандидатів".

"На сьогодні досягнутий компроміс – у цих проблемних округах будуть проведені перевибори", - заявив Янукович.

"Таким чином можна вважати, що українці обрали новий парламент. Я готовий із ним співпрацювати заради подальшого проведення реформ та покращення добробуту громадян", - запевнив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування