Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК прийняла до відома протоколи з округу Пилипишина-Левченка

П'ятниця, 9 листопада 2012, 16:28

Центральна виборча комісія взяла до відома протоколи 223 окружної комісії по одномандаткому округу, та прийняла по багатомандатному.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

Згідно з протоколом, в ньому з перевагою у 442 голоси переміг Віктор Пилипишин. Протокол принесений з окремими думками.

Як повідомила голова окружкому Ольга Гагаріна, вони стосуються перерахунку по 12 дільницях, який "міг вплинути на результат голосування".

"Вся країна бачила, які помітки були на бюлетенях. Що дуже часто додаткові помітки були на бюлетенях за кандидата Левченка. Важко говорити, що в цьому окрузі відбувся підрахунок голосів законно. І ЦВК не мала іншого виходу, як приймати постанову по цьому округу про неможливість встановлення результатів", – заявив куратор Києва Андрій Магера.

Представники Пилипишина в ЦВК 

Представник Свободи в ЦВК Олег Мохніцький вказав на те, що весь "світ бачив, як проводився перерахунок, як пошкоджувались бюлетені, як пошкоджувалась документація, розірвані пакети. Була фальсифікація, і, думаю, правоохоронцям буде не складно визначити, хто це робив", – заявив він.

"Комісія припинила перерахунок, коли отримала потрібний результат за Пилипишина. Далі вона вже не рахувала", – заявивє Мохніцький.

"Те, що ви бачите ці цифри на моніторі, це ще не значить, що вони освячені ЦВК", – заявив Шаповал.

Він також сказав, що цілком реально направити матеріали відеозйомки роботи комісії до правоохоронних органів.

Сам Юрій Левченко заявив, що дільниці, де він перемагав, постійно відправлялися на перерахунок.

Голова ОВК 233 Гагаріна, Фото УП

"Понад 1400 бюлетенів по мені було зіпсовано. І коли мій відрив від Пилипишина було ліквідовано, і з'явилася та цифра, що є зараз на табло, комісія передумала виконувати рішення суду, і склала остаточний протокол", – наголосив Левченко.

Левченко попросив встановити результат за первинними протоколами. На що Шаповал відзначив, що протоколів може бути по 2 різних, і тому ЦВК не зможе встановити результат.

"Можу лише сказати, що ви набули в цій кампанії унікальний досвід, як і ми", – сказав Шаповал.

Він також вказав, що більшість членів комісії були залежними від Пилипишина.

Натомість представник Пилипишина звинуватив представників "Свободи" у тиску на комісію.

Як відомо, окружком 223 останній по країні здав протоколи по багатомандатному округу. Результати в одномандатному округу згідно з постановою ЦВК від 5 листопада встановлюватися не будуть.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування