Янукович радіє висновкам ЄС, хоча вимоги ще не виконав

Середа, 12 грудня 2012, 11:58

Президент Віктор Янукович вітає висновки Європейського Союзу щодо Угоди про асоціацію Україна - ЄС, оприлюднені Радою міністрів закордонних справ ЄС.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання представників ЗМІ у Бангалорі, повідомляє прес-служба президента.

"Це довгоочікуваний крок, на який ми чекали від Євросоюзу, Єврокомісії. Ми, безумовно, це вітаємо", - сказав Янукович.

Він зазначив, що зараз українська сторона має працювати над підготовкою саміту Україна – ЄС, який, на переконання Януковича, "надасть нового імпульсу в питаннях євроінтеграції".

Як відомо, 10 грудня Рада ЄС із питань зовнішньої політики оприлюднила свої висновки, згідно з якими Угода про асоціацію України й ЄС може бути підписана до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Євросоюзом проблем.

Зокрема, йдеться про вирішення проблем виборчого законодавства, оголених парламентськими виборами-2012, про подолання вибіркового правосуддя та про імплементацію реформ, закладених у порядку денному асоціації Україна-ЄС.

"Рада підтверджує свої зобов'язання підписати вже парафовану Угоду про асоціацію, включаючи глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі, так скоро, як тільки українська влада продемонструє рішучі дії і відчутний прогрес у трьох згаданих сферах, можливо, до саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді 2013 року", - зазначається у висновках ради.

"Підписання може супроводжуватися попередніми набранням чинності окремих частин Угоди", - сказано в документі.

Євросоюз також підтвердив намір встановити з Україною безвізовий режим.

Також ЄС підтвердив готовність допомогти Україні модернізувати її газотранспортну систему.

"Українська правда"