Євросоюз обіцяє навіть дати грошей на ГТС

Понеділок, 10 грудня 2012, 17:50

Європейський Союз підтверджує раніше заявлену підтримку допомогти Україні модернізувати її газотранспортну систему (ГТС).

Про це йдеться у висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики, схвалених на засіданні, яке відбулося в понеділок у Брюсселі на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС.

"Рада підтверджує свою підтримку процесу модернізації України та триваючої роботи ЄС з Україною до моменту досягнення цієї мети, включаючи двосторонню фінансову допомогу і потенційну макрофінансову допомогу ЄС, а також спрощення підтримки з боку міжнародних фінансових інституцій для модернізації української ГТС відповідно до існуючих угод, включаючи Угоду про Енергетичне співтовариство", - сказано в документі.

Як відомо, раніше глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що до 1 серпня Україна повинна була завершити оцінку своєї газотранспортної системи, однак досі цього не зробила.

Він не став аргументувати, у зв'язку з чим Україна не оприлюднює цю оцінку. "Я не знаю, чому їм не подобається оцінка їх ГТС", - сказав Міллер.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...