Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інваліди, яких проігнорував Янукович, в міжнародний день перекрили дорогу

Понеділок, 3 грудня 2012, 20:14

У Міжнародний день людей з інвалідністю близько 50 інвалідів на знак протесту перекрили рух дорогою до реабілітаційно-спортивного центру на Західній Україні.

Про це "Українській правді" повідомили організатори акції.

"Проведення цього дня переслідує мету сприяти кращому розумінню пов'язаних з інвалідами проблем… Чи надає цей День імпульс для української влади? Чи вшанування цього дня в Україні стає вже звичною показухою? Нажаль, поставлені питання мають швидше риторичний характер…", - зазначають представники руху інвалідів.

 

"Ми змогли переконатись у цьому і цього року, коли відвідали показовий варіант вшанування цього дня в Українському домі. Якщо у попередні роки у цей день можна було побачити президента і прем’єра, то цього річ і такого навіть показового варіанту від керівництва держави, на жаль, не трапилось", - йдеться в їхній заяві.

 

На знак протесту у селі Верхнє (Турківського району Львівської області), де знаходиться західний реабілітаційно-спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів, інваліди перекрили рух дорогою.

"Зі справжнім криком душі виступили більш ніж 50 громадян з інвалідністю з різних куточків України - з вадами зору, у візках, з вадами слуху, які перегородили вщент розруйновану трасу, що веде до унікального об’єкту із паралімпійської підготовки і реабілітації інвалідів, адаптації їх в суспільстві та налаштуванню на незалежне життя", - зазначають активісти.

 

"До цього центру не може дібратися не тільки людина з інвалідністю, але й здорові люди", - додають учасники акції, серед яких керівник Львівського фонду реабілітації інвалідів Ярослав Грибальський, багаторазова паралімпійська чемпіонка Олена Юрковська та координатор програм Національної асамблеї інвалідів України Володимир Азін.

 

Вони уточнили, що "про цей центр доповідали президенту як про унікальну паралімпійську інституцію, з якою пов’язані надії на досягнення наших паралімпійців в майбутній зимовій Паралімпіаді".

"Але поки що наші паралімпійці вимушені тренуватись у Фінляндії: там де і дороги хороші, і ставлення до людей з інвалідністю не таке, яке є в українській державі по відношенню до тих людей, які здобувають перемоги українського спорту", - вказують активісти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
Усі новини...