Шустера і Кисельова дивляться половина українців – КМІС

Вівторок, 4 грудня 2012, 15:24

Переважна більшість громадян добре знають про існування відомих суспільно-політичних передач, однак регулярних їх глядачів небагато.

Про це свідчать дані опитування КМІС.

Зокрема, найбільш відомими суспільно-політичними програмами в Україні є "Шустер Live" з Савіком Шустером і "Велика політика" з Євгеном Кисельовим – їх знають 84% і 80% опитаних відповідно.

Щоправда, дивляться "Шустер Live" з різною частотою 53% опитаних, а "Велику політику" –  46%.

Наступною у рейтингу йде "Свобода слова" з Андрієм Куликовим (її дивляться 32%), та Програма "Республіка" з Анною Безулик (20%).

Регулярно переглядають "Шустер Live" (3–4 з 4 випусків програми упродовж останнього місяця) 12% населення, 11% населення регулярно дивляться "Велику політику", 5% — "Свободу слова", 3% — "Республіку".

При цьому значна частина опитаних взагалі не дивляться такі передачі або не дивилися протягом останнього місяця.

Основна питома вага регулярних глядачів суспільно-політичних передач — люди старшого (45–59 років) та похилого віку (старші за 60), вони складають близько 70% тих, хто переглянули 4 з 4 останніх випусків передач.

За родом своєї діяльності люди, що перебувають на пенсії — це майже половина регулярних глядачів програм, а близько 40% глядачів — це працююче населення країни.

Молоді люди частіше, ніж інші, не знають про існування відомих суспільно-політичних передач. Зокрема, третина людей, які не чули про програми "Шустер Live" і "Велика політика", - це молодь у віці від 18 до 29 років.

Опитування проводилося у розпал політичної кампанії 12–23 вересня. Методом інтерв'ю було опитано 2012 респондентів у віці від 18 років, що мешкають в усіх областях України (включно з містом Києвом) та у Криму.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування