На оцінку знань абітурієнтів не вистачає 150 мільйонів

Середа, 5 грудня 2012, 18:39

Для належного проведення зовнішнього незалежного тестування в 2013 році з держбюджету необхідно виділити понад 150 мільйонів гривень.

Про це в ході прес-конференції заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева, передають "Коментарі".

За її словами, поки що важко сказати, скільки буде отримано на проведення Зовнішнього незалежного оцінювання, оскільки Держбюджет на 2013 рік ще не прийнятий. Однак в УЦОЯО очікують фінансування на рівні минулого року.

"Вона складається з різних статей, але що стосується самого тестування, то в минулому році нам було потрібно більше 150 мільйонів гривень", - сказала вона.

При цьому Зайцева нагадала, що в 2012 році центру оцінювання якості освіти не вистачило 19 мільйонів гривень для проведення тестування, які довелося виділяти додатково.

У 2013 році Зайцева сподівається такій ситуації уникнути, а деяке збільшення фінансування порівняно з попереднім роком вона пов'язує із зростанням зарплат співробітників, які будуть проводити тест.

Додамо, що деталізувати витрати директор Центру не змогла.

Пояснивши, що сума, наприклад, на переклад тестів мовами національних меншин буде залежати від кількості замовлених тестів, а тому оцінити це поки що не представляється можливим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування