Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РАДА ШОСТОГО СКЛИКАННЯ ПІШЛА У НЕБУТТЯ

Четвер, 6 грудня 2012, 11:35

Верховна Рада шостого скликання завершила свою роботу.

Про це оголосив спікер Володимир Литвин.

Як відомо, Верховна Рада сьомого скликання почне роботу 12 грудня 2012 року.

Після засідання депутати пішли на урочисте фотографування на східцях.

 Фото Володимира Струмковського з Facebook 

"Почну свій виступ з гарної новини. Пророкування про кінець світу у грудні 2012 року скасовується. Кінця світу не буде, і це чудово. Замість кінця світу буде початок нового етапу парламентського життя", - заявив Литвин у прощальному слові.

Спікер зазначив, що Рада шостого скликання "залишила за собою позитивні напрацювання і не менш очевидні провали, скандальні інциденти та низькі рейтинги".

За його словами, Верховна Рада шостого скликання – "це плід багатомісячної політичної кризи".

"На наших очах країна втрачала ціле 5-річчя своєї історії через неспроможне президентство", - заявив Литвин.

"Інакше, як авантюрами не можна назвати катастрофічний для української економіки газовий контракт, обвал ВВП, втрату величезної зони на просторах у Чорному морі", - додав спікер.

За словами спікера, "є усі підстави констатувати, що в Україні за цей період відбулося два парламенти: парламент зразка 2007-2009 року і Верховна Рада 2010-2012 років. І хоча склад Верховної Ради шостого скликання суттєво не змінювався, президентські вибори 2010 роки стали вододілом для самої суті і змісту її діяльності".

"Перший став віддзеркаленням розбалансованості державної політики і самої держави, втрати керованості в країні на загальнодержавному і особливо місцевому рівнях. Відторгнення населенням лідерів, їх безпринципні війни, конфліктність в управлінні між центром і регіонами не могли не відбитися на ефективності роботи та авторитеті парламенту", - заявив Литвин.

"Верховній Раді України 2010-2012 років після нової розстановки політичних сил довелося нарівні з Президентом та новим Кабінетом Міністрів буквально "збирати" країну наново. .. Це завдання Верховна Рада виконала. Виконала у тому вигляді як бачили це Президент і Кабінет Міністрів України", - наголосив спікер.

Він повідомив, що за п’ятирічний період у Верховній Раді України було зареєстровано 6455 законопроектів. З них розглянуто 5659, з яких 1484 - прийнято в цілому, відхилено та знято з розгляду 3771 законопроект.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...