У Міноборони запевняють, що бойова група у Вишгороді охороняє не Межигір’я

П'ятниця, 7 грудня 2012, 10:36

Поблизу Вишгороду біля греблі Київської ГЕС розташована мобільна вогнева група протиповітряної оборони, яка охороняє ГЕС, а не Межигір'я Віктора Януковича.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони, коментуючи інформацію про розміщення підрозділу ППО у Вишгороді.

"Наголошуємо, що загальні підходи до побудови системи протиповітряної оборони держави базуються на захисті важливих об’єктів інфраструктури, руйнування яких несе значну небезпеку для населення та потребує прикриття від повітряних загроз", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням відомства, ці загрози характеризуються "високими швидкостями та малим підлітним часом і дійсно потребують відповідної системи щодо їх нейтралізації".

"Таким об’єктом є, зокрема, гребля Київської ГЕС. Фахівці в галузі протиповітряної оборони та цивільного захисту це добре розуміють, як і розуміють важливість відповідним чином побудованої системи прикриття вказаних об’єктів від повітряних загроз", - розповіли в міністерстві.

За словами відомства, для "захисту подібних об’єктів підрозділи протиповітряної оборони розгорнуто по всій території України, так само як це робиться в інших країнах для забезпечення миру та безпеки населення".

Як відомо, на початку листопада у мережі з'явилися фото нового військового об'єкту на хвилерізі Київського моря під Вишгородом, недалеко від Межигір'я.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування