Хорошковський хоче консенсусу з опозицією

Субота, 8 грудня 2012, 08:57

У ключових питаннях розвитку України, таких як євроінтеграція і реформи, необхідний консенсус усіх політичних сил.

Про це перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський пише в своїй статті для ZN.UA.

"Це і є нашим головним завданням на найближчу перспективу - досягти консенсусу між владою і опозицією в принципових питаннях", - заявив Хорошковський.

При цьому він зазначив, що є реформи, які потрібно здійснювати з урахуванням інтересів не кланів або груп, не партійних організацій та фракцій, а інтересів держави і народу в цілому.

"Звичайно, можна оголосити бойкот владі і вмити руки в очікуванні 2015 року. Упевнений: це шлях у безодню", - вважає перший віце-прем'єр.

"Українські політики різних таборів та авторитетні громадські лідери повинні взяти спільну відповідальність за стратегічний курс і його практичне наповнення, як це було в інших постсоціалістичних європейських країнах. Влада, зі свого боку, повинна забезпечити незмінність стратегічного вибору і дієвість механізмів співпраці з політичними силами та інститутами громадянського суспільства", - упевнений він.

Хорошковський вважає деструктивною позицію частини опозиційних сил, які закликають Європу не підписувати Угоду про асоціацію з Україною.

"Мусимо визнати: саме внутрішні політичні проблеми є головною перешкодою на шляху до підписання Угоди про асоціацію і саме вони перекреслюють багаторічні дипломатичні зусилля. Тож долати ці перешкоди слід усередині країни, а не в Брюсселі", - зазначив він.

"Заклики частини опозиційних політиків до ЄС "не підписувати Угоду з цією владою" аж ніяк не є державною або відповідальною позицією, якої сьогодні чекають українці. Саме Угода про асоціацію буде стимулювати ті структурні зміни в країні, в яких зацікавлені і опозиція, і влада, і головне - українське суспільство", - підкреслив Хорошковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування