Каськів передумав піарити LNG-термінал

Середа, 2 січня 2013, 14:29

Держагентство з інвестицій та управління нацпроектами відмовилося від найму компанії APCO Worldwide Inc. (США) для здійснення піару проекту LNG-терміналу.

Відповідне повідомлення оприлюднене на веб-порталі "Державні закупівлі", передає "Інтерфакс-Україна".

Причиною відмови від послуг APCO Worldwide, як наголошується в повідомленні, стала відсутність подальшої потреби у консультуванні та допомоги по покращенню іміджу і надання потенційним інвесторам інформації про умови здійснення будівництва терміналу.

Як відомо, Держінвестпроект оголосив про плани по залученню APCO Worldwide за 330 тисяч доларів (без ПДВ) після виникнення скандалу навколо підписання угоди про співпрацю в рамках будівництва LNG-терміналу.

Держінвестпроект 26 листопада 2012 підписав угоду про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу в Одеській області.

З іспанської сторони документ підписав Джорді Сарда Бонвехі, який раніше також фігурував у якості представника компанії Enegas (Іспанія), нібито зацікавленої в інвестуванні в український LNG-термінал.

Однак компанії Gas Natural Fenosa і Enegas заявили, що жодних документів не підписували, а Джорді Сарда Бонвехі не є їх представником. Іспанські компанії також додали, що не розглядають питання участі в консорціумі з будівництва LNG-терміналу в Україні.

Об'єднана опозиція "Батьківщина" вимагає притягнути до відповідальності президента Віктора Януковича, прем'єра Миколи Азарова і главу Держінвестпроекта Владислава Каськіва за угоду по співпраці в рамках будівництва LNG-терміналу з "невідомим іспанським інвестором".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...