Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко дозволили передати дозиметр

Четвер, 3 січня 2013, 14:48

У лікарні Укрзалізниці, де перебуває екс-прем’єр Юлія Тимошенко, регулярно проводиться вимірювання рівня радіаційного фону.

Про це повідомляє прес-служба державної пенітенціарної служби.

"У зв’язку із заявою засудженої Тимошенко щодо необхідності постійного контролю за радіаційним фоном у палаті, ДПС роз’яснює, що на підставі інформації  керівництва ЦКЛ "Укрзалізниці", в цій лікарні регулярно проводиться вимірювання рівня радіаційного фону в приміщеннях лікувального закладу та на її території", - передає прес-служба.

"Протягом 2012 року такі вимірювання проводилися тричі. Останній раз перевірка рівня радіації була проведена 20 грудня 2012 року, в тому числі і у всіх приміщення відділення, де наразі знаходиться засуджена Тимошенко", - йдеться  у повідомленні.

"Потужність поглиненої дози випромінювання при згаданих вище вимірюваннях не перевищувала нормативних рівнів", - зазначили в документі.

"Враховуючи настороженість Ю.Тимошенко та її захисників, у ЦКЛ проведено позачергові вимірювання за участю самої пацієнтки", - також додали в ДПС.

Крім того у ДПТС повідомили, що "з метою уникнення спекулятивних заяв з боку самої Тимошенко" керівництво колонії дозволило передачу для особистого користування Тимошенко прилад контролю радіаційного фону".

У свою чергу, захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що готовий передати радіаційний дозиметр своєї підзахисної тільки особисто з рук в руки, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Юлія Володимирівна вимагала, щоб передача здійснювалася в присутності співробітників пенітенціарної служби, але, умовно кажучи, з рук в руки", - сказав він.

"Це такий прилад, в який за півдня поки передається передача можна вмонтувати все що завгодно. І це тоді не буде мати жодного сенсу. Від захисників особисто їй, але в присутності працівників пенітенціарної служби - ми це готові робити", - заявив Власенко.

Захисник повідомив, що дозиметр буде переданий Тимошенко або в п'ятницю, 4 січня, або у вівторок, 8 січня. Захисник також скептично поставився до повідомлення пенітенціарної служби про те, що вимірювання рівня радіації проводилося "за участю самої пацієнтки".

"Коли хтось приходить з незрозуміло яким приладом, походив, походив, вийшов і сказав, що все в порядку - це не те, що нас влаштовує. Це ненормально", - сказав Власенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування