Табачник відповів "Могилянці": Не можна з філолога зробити атомного енергетика

П'ятниця, 4 січня 2013, 18:47

Міністерство освіти запевняє, що згідно з законом "Про вищу освіту", не може бути "перехресного вступу" на магістерські програми.

Про це повідомляє сайт міністерства у відповідь на позов президента НУ "Києво-Могилянська академія" Сергія Квіта проти Міносвіти.

Згідно з повідомленням, програма підготовки спеціаліста (магістра), відповідно до Положення про освітньо-кваліфікаційні рівні, затвердженого Кабміном, забезпечує здобуття вищої освіти за спеціальністю та присвоєння особі кваліфікації спеціаліста (магістра) лише на базі відповідної освітньо-професійної програми підготовки бакалавра або спеціаліста.

"Іншими словами, неможливо підготувати з бакалавра філології магістра з атомної енергетики", - наголосили в Міносвіти.

У зв’язку з цим, Міністерство наголошує, що вступ на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магіcтpa осіб, які попередньо здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра або спеціаліста будь-якого напряму або спеціальності не має під собою жодного нормативно-правового підґрунтя.

Як відомо, раніше Києво-Могилянська академія подала позов проти намагань Міносвіти скасувати у цьому закладі "перехресний вступ" на магістерські програми.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування