Янукович у храмі сказав, що потрібно "пройти всі іспити"

Понеділок, 7 січня 2013, 11:55

Українці повинні пройти всі випробування, які їм дає Господь, вважає президент Віктор Янукович.

Про це він заявив у Свято-Успенському Святогорському Зимненському жіночому монастирі, де був присутній на Різдвяній літургії.

 Літургію транслював "Перший" канал

Керуючий справами УПЦ, архієпископ Бориспільський Антоній, який вів літургію, подарував президенту Зимненську ікону Божої матері.

 

А Янукович передав настоятельниці монастиря ігумені Стефані церковний посуд для здійснення обряду освячення хліба, пшениці, вина та єлею, повідомляє прес-служба президента.

 

Виступаючи в храмі, Янукович сказав: "Дорогий владика Антоній, матушка Стефанія, браття і сестри, я з великим задоволенням сьогодні в черговий раз – так, як і наші попередники століттями молилися в цей святий день Різдва Христового – (молюся)".

 

"В цей день ми приїхали в Зимненський монастир для того, щоб разом з вами помолитися цьому святу, цьому диву, в якому ми молимось і завжди радіємо, що Господь Бог послав на землю свого сина Ісуса Христа", - сказав президент.

 

"Кожен рік ми маємо велику надію, що цей рік буде кращим, ніж той, який минув. Кожен рік ми бажаємо собі, своїм сім’ям, всьому українському народу щастя. Ми бажаємо, щоб наша земля квітла", - додав він.

 
 

За словами Януковича, відродження Зимненського монастиря дає великий приклад: "Історія цього монастиря, починаючи з його заснування, і ті іспити, які пройшов цей монастир за всю свою історію, – вони вказують на те, що наша віра православна непохитна, а святині, які ми бережемо і уклоняємось їм, вони завжди допомагають кожному поколінню тримати цю силу духу".

 
 

"Зараз прийшла наша черга – і ми з вами повинні пройти всі іспити, які нам дає Господь Бог, і зробити так, щоб наше життя, життя наших дітей і наших онуків на цій землі покращилося, і щоб той святий дух, який живе в православ’ї, він завжди давав нам ці сили", - заявив президент.

 

"Тому я вітаю всіх з цим святом. Христос народився!", - проголосив Янукович і присутні відповіли: "Славімо його!".

 

Передаючи подарунки Зимненському монастирю, Янукович сказав ігумені: "Пані Стефанія, хай вони будуть на згадку від приїзду нашої невеличкої делегації і допомагають людям служити свята в святкові дні Господу Богу. І нашій вірі православній".

Ігуменья Стефанія після виступу президента відзначила, що Янукович – "дуже глибоко віруюча людина", і запросила його приклонитися перед іконою Божої Матері, яку подарував князь Володимир, хреститель Русі.

 

Після завершення Різдвяної літургії Янукович оглянув монастир і відвідав печери преподобного Варлаама та храм святої Юліанії княгині Ольшанської, додає прес-служба.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування